Hva skjer med kroppen ved raskt vekttap?

Langsomt vekttap ved omlegging av kostholdet, er det som gir best og mest varige resultater. Raskt vekttap kan gi diverse uønskede effekter, som rask vektoppgang i ettertid eller overflødig hud. Ved raskt vekttap får huden rett og slett ikke tid til å tilpasse seg de nye omstendighetene. Men fortvil ikke, det finnes råd!Overflødig hud på armer, hofter og mage er dessverre et kjent problem ved store og raske vekttap. Dette er noe du selv ikke kan gjøre noe med, og eneste mulige måte å fjerne dette er med plastikkirurgi. Plastikkirurg 1 håndterer daglig pasienter med overflødig hud, og de vanligste operasjonene i så måte er bukplastikk.

Bukplastikk

Bukplastikk er en av de vanligste kirurgiske inngrepene en plastikkirurg gjør. Dette er en operasjon der all overflødig hud fjernes, enten det er bare på øvre del av magen eller bare på nedre del. Har du overflødig hud på hele magen, foretas en full bukplastikk som også inkluderer justering av navlen.Operasjonen tar omlag fire timer, og gjøres i lokal bedøvelse. Noen ganger, spesielt etter fødsel, er også magemuskulaturen delt. I så tilfelle vil muskelen sys sammen i forbindelse med en full bukplastikk. Dette kalles raphing eller oppstramming av magemuskulatur. Noen ganger kan det også være aktuelt med fettfjerning for å få et optimalt resultat.

Fettansamlinger

Det er ikke bare overvektige som sliter med fettansamlinger. Selv normalvektige og ved store vekttap, kan det være områder på kroppen der fettansamlingene er så og si umulige å fjerne på egenhånd. Typiske områder er hofter, ridelår og mage hos kvinner, mens menn kan slite med flanker, bryster og fettansamlinger i pubisområdet.Ved fettfjerning vil fettcellene fjernes permanent og gi et varig godt resultat uten synlige arr. Fettfjerning gjøres gjerne i kombinasjon med laser. Det hele foregår poliklinisk under lokal bedøvelse. Sårhelingen går raskt, og etter syv dager fjernes stingene. Det er lite smerter etter inngrepet, om noen i det hele tatt.